Основната криптовалута bitcoin нарасна с 6% във вторник и стигна най-високата

...
Основната криптовалута bitcoin нарасна с 6% във вторник и стигна най-високата
Коментари Харесай

Bitcoin достигна своя 18-месечен връх


Основната криптовалута bitcoin   набъбна с 6% във вторник и стигна най-високата си стойност от съвсем година и половина насам. Биткойнът се изкачи до $35 198 на фона на засилващите се спекулации за стартиране на спот биткойн борсово търгуван фонд (ETF).

За целия понеделник растежът бе от 10%, което го прави най-хубавия ден за криптовалутата от съвсем година, съобщи Reuters. Все отново цената на биткойна остава под пика от 2021 година от съвсем 69 хиляди $.

Втората по величина криптовалута  " етер " също се изкачи (със 7.6%) и доближи най-високата си стойност от август насам. Рипълът прибавя близо 4% към цената си, а соланата - 2.3%.

Основната причина за търсенето е вярата, че скоро Съединените щати ще одобрят стартирането на спот биткойн борсово търгуван фонд, което най-вероятно ще усили интереса към пазара.

Досега Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC) се въздържаше от допускането на подобен артикул с довода, че съществуват опасности като измами и операции на пазара.

" Стойността на какъвто и да било актив е броят хора, които го употребяват. Така че ETF-ът ще сътвори огромна публика и ще усили ликвидността ", разяснява Стийн Якобсен, основен софтуерен шеф на Saxo.
 Bitcoin надмина основните $30 000
Bitcoin надмина основните $30 000

Криптовалутата набъбна с 23% през март
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР